Nagyböjt 1. vasárnapja – 2019. március 10.

Jelentkezési lap lányoknak jelentkezési lap házaspárok lelkigyakorlatára
 1.  A héten szerdán Ferenc pápa megválasztásának 6. évfordulója lesz.
 2.  Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3. Ma családi katekézis lesz a 9 órai szentmise után. Minden családot szeretettel várunk a gyermekekkel együtt.
 4.  Ma alapítványunk rászorulók számára gyűjt támogatást. A borítékok a kisasztalon találhatók a kijáratnál, amit a sekrestyében kérünk leadni. Köszönjük!
 5. Idén is szeretnénk Passiójátékkal emlékezni Krisztus megváltó szenvedésére, melyhez várjuk a szereplők jelentkezését. Első próba csütörtök lesz 19 órakor a templomban. Részletek a szórólapon.
 6. Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6-kor végezzük a keresztutat.  Ezen a héten a felolvasók csoportjának vezetésével imádkozzuk végig Urunk szenvedésének állomásait.
 7.  Pénteken az esti szentmise után 20 óráig a papokért lesz csendes Szentségimádás, 21-22 óráig pedig plébániánk házaspárjaiért imádkozunk.
 8. A Jézus Szíve Nővérek nagyböjti lelkigyakorlatot szerveznek 17 és 27 év közötti lányok részére ezen a héten pénteken és szombaton. Jelentkezési lapok a hirdető asztalon találhatók. Jelentkezés a nővéreknél.
 9. Jövő vasárnap a ½ 11-es szentmise keretében lesz a betegek szentségének kiszolgáltatása. Fontos, hogy a szentség felvételére szívünket megtisztítva szentgyónással készüljünk. Ha valakinek szüksége van segítségre a templomba való eljutáshoz, kérjük, időben jelezze a sekrestyében vagy az irodában. Ugyanúgy kérjük, hogy aki segítséget tud felajánlani autóval történő szállításban, szintén jelezze.
 10.  Jövő vasárnap a ½ 11-es szentmisén templomunk kórusa énekel.
 11.  Március 23-án, szombaton este megújulási imaest lesz templomunkban Henrik atya vezetésével.
 12. Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy április 5-től 7-ig lesz az idei házaspáros lelkigyakorlat Máriabesnyőn. A teljes részvételi díj 36.000.- Ft házaspáronként. Akiknek van lehetőségük, köszönettel fogadjuk az önrész feletti felajánlást. Amennyiben egy házaspár csak azért maradna távol, mert nem tudja megoldani a gyermekük itthoni felügyeletét, ők március 17-ig jelezzék igényüket, megpróbálunk gyermekfelügyeletet szervezni a lelkigyakorlatos házban. Jelentkezni 10.000.- Ft előleg befizetésével és a kitöltött jelentkezési lap leadásával lehet, amely elérhető a templom kijáratánál és plébániánk honlapján is.
 13. A májusi csíksomlyói zarándoklat május 30-tól június 3-ig lesz, amire az érvényes úti okmány számának leadásával és a 17.000.- Ft előleg befizetésével lehet jelentkezni. A tervezett programok: pápai szentmise, a kegytemplom és a csíkszeredai milleneumi templom megtekintése, az ezeréves határ felkeresése és Moldvába való látogatás. Biztonsági intézkedések miatt várhatóan hosszabb útszakaszt kell majd gyalogosan megtenni.
 14. A főplébánia nyári ifjúsági táborát az EMIT táborhoz illesztve július 13. délutántól 16. délutánig szervezzük a Börzsönyben. A tábor műfaja sátras mozgótábor, melynek élete két altáborban zajlik, a 14-17 illetve a 18-35 évesek csoportjában. A tábor részvételi költsége jelképesen 3000.- Ft. Jelentkezni Áron atyánál lehet. A honlapon és a hirdetőtáblán nem lesz elérhető információ, csak személyes úton terjesztjük a táborról szóló adatokat. Mindaz, aki magával hozza egy barátját, barátnőjét fejenként további 1000.- Ft engedményt kap a tábor díjából. A táborszervezés mottója: „Sok jó ember kis helyen is elfér!”.
 15. Templomunk fűtéskorszerűsítését júliusban és augusztusban tervezzük. Eddig sikerült előkészíteni a kazánházat, elkezdtük a fővezetékek egy részének a kiépítését, kicseréltük a kazánt, és elkészült a mosdó helység. A korszerűsítés lehetővé teszi majd az egész templom padlófűtését, külön körök kialakítása pedig a hittanterem fűtési szabályozását is lehetővé tenné. Szeretettel kérjük a kedves testvérek nagylelkű támogatását. Adományukat a sekrestyében, az irodában, csekken vagy banki átutalással juttathatják el „céladomány” megjelöléssel.

Megosztás