Krisztus Szent Teste és Vére – Úrnapja 2018. június 3.

 1. A héten Szent Bonifác, Szent Norbert, Jézus Szent Szíve és a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének az ünnepe lesz.
 2. Isten éltessea névnapjukat, a születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3. Köszönjük a kedves Testvérek segítségét, akik az Úrnapi körmenetre az oltárok előkészítésében segítettek.
 4. Holnaptól, június 4-től életbe lép a nyári miserend, amelyről a Szív-Hang újságban, a hirdetőtáblán és a honlapon olvasható részletes információ. Az irodaidő június 18-tól fog változni.
 5. Holnap, június 4-én este ½ 7-től jótékonysági komolyzenei koncert lesz a Szent Ferenc Kisnővéreinek Arló-i cigánypasztorációs szolgálata javára. Az összegyűlt adományokkal a helyi nehézsorsú nagycsaládokat és a továbbtanuló 21 fiatalt támogatják, illetve a nővérek pasztorációs munkájához nyújtanak segítséget. A koncert előtt és után az adományozók vihetnek azokból a termékekből, amelyeket a helyi szegények készítenek a nővérek segítségével.
 6. Csütörtökön, június 7-én 17 órától egy órás első csütörtöki Szentségimádást tartunk.
 7. Pénteken, június 8-án lesz Jézus Szentséges Szívének ünnepe, főünnep. Ezen a napon reggel ½ 8-kor és este 6 órakor is lesz szentmise.
 8. Szombaton, június 9-én de. ½ 11-kor lesz Esztergomban a papszentelés. A külön busszal az indulás reggel ½ 8-kor, visszaérkezés du. 3 óra körül lesz.
 9. Szombaton, június 9-én lesz a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepe, templomunk búcsúnapja. Aznap reggel ½ 8-kor is lesz mise. Az esti 6 órakor kezdődő ünnepi szentmise lesz egyben Áron atya újmiséje is. A szentmise után agapé lesz a templomkertben, amihez köszönettel vesszük, ha hoznak édes és sós süteményt.
 10. Áron atya újmisés ajándékára a templom bejáratánál található álló perselyben gyűjtünk adományt.
 11. Jövő hétvégén alapítványunk rászorulók számára gyűjt támogatást. A borítékok a kisasztalon találhatók a kijáratnál, amit a sekrestyében kérünk leadni. Köszönjük!
 12. A karitász júniusban és júliusban 2. és 4. csütörtökön 16-18 óráig lesz nyitva, augusztusban zárva tart.
 13. Június 16-án, szombaton esti mise előtt 17 órától egyházzenei áhítat lesz templomunk kórusa és a Széchenyi Könyvtár Kórusa előadásában. Részletek a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.
 14. Június 23-ra, szombatra plébániánk egynapos zarándoklatot szervez Pécsre és Máriagyűdre. Jelentkezni az irodában vagy a sekrestyében lehet a 6.500,- Ft önrész befizetésével, amely magába foglalja az utazás-, a belépők-, az idegenvezetés és az ebéd költségeit. Az önrész visszafizetésére nincs lehetőség. A zarándoklat plébániánk alapítványának támogatásával szerveződik.
 15. Templomunk virágdíszítésére továbbra is a Jézus Szíve mellékoltár perselyében kérjük bedobni adományaikat. A nagyobb ünnepek kivételével, ezekből az adományokból díszítjük majd a templomot.

LITURGIÁK  RENDJE – június 3 –június 9.

       … = még nincs miseszándék

Vasárnap

Június 3.

0700

 

1000

 

1800

Híveinkért

 

† édesapáért

körmenet

† Stefánia

Hétfő

 Június 4.

0730

 

 

 

 

Kedd

Június 5.

 

1800

 

† szülők és † testvér

Szerda

  Június 6.

0730

1030

† Margit édesanyáért névnapján

tem:† Farkas Árpád Győző

Csütörtök.

Június 7.

 

 17 00

    1800               

 

Elsőcsütörtöki Szentségimádás

gyászmise:

Péntek

Június 8.

0730

0945

 

1800

† gyermek:Zoltán, †keresztszülők:Julianna és János,élő és †hozzátartozók

tem:Pocsay Istvánné

 

Hálából

Szombat

Június 9.

0730

 

1730

1800

élő Gábor,Erika és családjuk

 

csendes Szentségimádás

Hálából

 

Megosztás