Krisztus, a mindenség királya vasárnapja – 2018. november 25.

1. A héten Szent András apostol ünnepe lesz.

2. Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.

3. Ma országos gyűjtés lesz a Karitász javára.

4. Köszönjük a fiútúra szervezését és annak lebonyolítását mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a résztvevő fiatalok értékes élményben részesülhessenek.

5. Köszönetet mondunk a szombati Szentségimádás szervezőinek, valamint a Katalin-bál szervezőinek és segítőiknek az áldozatos munkájukért.

6. Ezen a hétvégén a szentmisék előtt és után jótékonysági vásár lesz az arlói Elfogadlak Alapítvány javára, melyet Szent Ferenc Kisnővérei vezetnek. A vásáron gyógyteákat, házi lekvárt, házi szappant, valamint fokhagymát kínálnak a nővérek és munkatársaik. A befolyt adományokból a helyi nagy szegénységben élő családokat, gyermekeket, fiatalokat támogatják. Nagylelkű segítségüket köszönjük.

7. Szerdán délelőtt Baba-mama Klub lesz a közösségi házban. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

8. Csütörtökön reggel 8 órától lesz a plébánia szolgálati lakásának a festése. Kérjük, hogy aki tud jönni, jelezze szándékát személyesen vagy e-mailben hétfőig.

9. A Wlassics utcai karitász-ház idén ezen a héten csütörtökön lesz nyitva utoljára délután 3-tól 5 óráig, decemberben zárva tart.

10. Pénteken este 7 órakor lesz a 2019. évi plébániai programok megbeszélése, amelyre szeretettel hívunk mindenkit a közösségi házba. A megbeszélés nem zártkörű, mindenkit várunk, aki szeretne részt venni a plébániaközösségünk életében.

11. Szombaton du. ½ 4-től a templomban a Szt. Lőrinc Iskola diákjainak lesz közös szentmiséjük.

12. Szombaton, első szombat lévén, a Rózsafüzér imádság délután 5 órakor kezdődik.

13. Szombaton az esti szentmise keretében lesz az adventi gyertyagyújtás. Az otthonainkba szánt adventi koszorúk megáldása pedig jövő vasárnap lesz a 9 órai szentmise után.

14. Jövő vasárnap a 9 órai szentmise után családi katekézis lesz, amelyre minden családot szeretettel várunk.

15. Idén is megrendezésre kerül a hagyományos népi betlehemes, amit plébániánk gyermekei adnak elő. A szereplők házról házra járva jelenítik meg a Megváltó születésének történetét. Aki szívesen szerepelne, illetve azon családok, akik szívesen fogadnák a betlehemezőket, Benkovics Balázsnál személyesen, vagy a betlehemescsapat@gmail.com email címen jelentkezhetnek.

16. Jövő vasárnap az esti mise után ifjúsági összejövetel lesz a nővéreknél. Ezúttal nem pizza lesz, hanem szabaduló szoba! Részletek a plakátokon.

17. Idén is szeretnénk megtartani a Szent Miklóst váró ünnepséget a gyermekeknek, aminek szervezéséhez kérünk segítséget. Jelentkezni a sekrestyében, a plébánián vagy az atyáknál személyesen lehet.

18. December 8-án püspökszentelés lesz Esztergomban. Plébániánkról külön busszal készülünk menni, amelyre már a hétvégén lehet jelentkezni 1.000 forint önrész befizetésével. Indulás reggel ½ 8-kor lesz a templom elől, hazaérkezés délután ½ 4 körül várható.

19. December 9-i hétvégén a Karitász-munkatársak gyűjtést tartanak az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében. Az adományokkal plébániánk rászoruló családjait segíthetjük.

20. December 8-án de. 10-től Kamilliánus Családok lelki napja lesz. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók

21. December 8-án este 7 órától vetítést tartunk a közösségi házban az elmúlt években plébániánkról szervezett magas hegyi túrákról. Mindenkit szeretettel várunk!

22. December 15-én délután ½ 5-től plébániai lelki nap lesz, amelynek keretében szentgyónásra is kínálkozik plusz lehetőség.

23. Segítséget szeretnénk kérni a december 24-i pásztorjáték megszervezéséhez, amely délután 4 órakor lenne a templomban. Jelentkezni a sekrestyében, a plébánián vagy az atyáknál lehet.

24. 2019. február első hétfőjén kezdődik a következő Jegyes kurzus, amelyről részletek a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

25. Plébániai események időpontjai mostantól a honlapunkról is elérhető plébániai online naptárban is megtalálhatók.

Megosztás