Jótékonysági Bálon köszöntötték a Katalinokat

 (képre kattintva: videó)

Suhanó keringőruhák, latin gitárzene és pezsgő társasági élet jellemezte a Rózsa Művelődési Házban november 25-én tartott Katalin Napi Jótékonysági Bált. A Pestszentlőrinci Római Katolikus Főplébánia és a Szemere-telepi plébánia közös szervezésében egy  színvonalas programokkal tarkított közösségi eseményen vehettünk részt, amellyel a régi bálok hagyományát elevenítették föl, új köntösben.

A szervezőket kettős cél vezérelte a jótékonysági est megrendezésére. Egyrészt egy, a közösség életében is megjelenő ismert kerületi intézmény támogatása, másrészt egy értékadó kulturális lehetőség bemutatása a fiatalok számára. A Dohnányi Ernő Zeneiskola mindkét szempontnak megfelelt, hiszen a kerület meghatározó intézményeként az értékteremtést is magában hordozza. Az est során elhangzó kérdés, hogy kinek a gyermeke tanul, vagy tanult a zeneiskolában, meglepő eredményt hozott; szinte minden kéz a magasba lendült, ami csak megerősítette az ötlet helyességét.

A bál kezdetén Draskóczy Zoltán, a zeneiskola megbízott igazgatója, klasszikus gitár előadással köszöntötte a Katalinokat. Ezen az estén köszöntötte meg közösségünk a 85. születésnapját ünneplő Dr. Varjú Imre atyát, a Főplébánia nyugalmazott plébánosát is. Az első bálozóknak életre szóló emlék marad a suhogó báli ruhában a Trónok harca dallamára megtanult, szépen megkoreografált keringő. A fellépés után a vendégek szívesen követték példájukat és hamar megtelt a táncparkett.

Az est folyamán Kucsák László kerületünk országgyűlési képviselője – és egyben a bál fővédnöke – is színpadra lépett, barátaival, Draskóczy Zoltánnal és Visky Dénessel, ismert könnyűzenei slágereket játszva. Örömmel hallgattuk a lírai dallamokat. A zenés, táncos vigasságot, színdarabok tarkították, és egy népes csapatból álló székelyföldi néptáncbemutató is színesítette a műsort. Az előadás végén a közönségnek is lehetősége volt a néptáncba bekapcsolódni, élőzenés kísérettel.  A zeneiskola növendékei közül Agonács Gergely és Juhász Dávid virtuóz gitárjátékát élvezhettük.

A Katalin Napi Jótékonysági Bál bevételének köszönhetően 500 000 Ft-tal sikerült a zeneiskolát támogatni. Jó hír, hogy az idei bál hagyományteremtő céllal indult, így a Pestszenlőrinci Katolikus Főplébánia 2018-ban újra megrendezi ezt a sokakat megmozgató örömünnepet.

Hős-Burucs Tímea 

Megosztás