Évközi 28. vasárnap – 2018. október 14.

 1. A héten Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz, Szent Hedvig, Antiochiai Szent Ignác, Szent Lukács és Keresztes Szent Pál ünnepe lesz.
 2. Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3. Októberben minden nap, hétfőtől vasárnapig, csütörtök kivételével este ¼ 6-kor imádkozzuk a Rózsafüzért, csütörtökönként pedig a reggeli Szentmise után.
 4. Ma alapítványunk rászorulók számára gyűjt támogatást. A borítékok a kisasztalon találhatók a kijáratnál, amit a sekrestyében kérünk leadni. Köszönjük!
 5. Azokat a felnőtt Testvéreinket, akik szeretnének részesülni a keresztség, a szentáldozás illetve a bérmálás szentségében, szeretettel várjuk a Katekumenek csoportjába. A fiatalok a bérmálkozói hittan csoporthoz tudnak még csatlakozni. Ezen a héten lehet még jelentkezni mindkét csoportba.
 6. A keddi és a csütörtöki ifi hittan keretében két sorozatot indítunk „Szemináriumok Jézussal” címmel október 9-től november 8-ig. Keddenként nyitott foglalkozások lesznek a személyiségfejlődésről 16 éven felüli fiatalok számára, csütörtökönként pedig fotózásról tartunk műhelyfoglalkozásokat 14 éves kor felett.
 7. Újra indul a baba-mama klub. Az első találkozó október 17-én, szerdán lesz 9-11 óra között a közösségi házban. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.
 8. A baba-mama klubba játékokat gyűjtünk. 0-3 éves korosztályú gyerekek részére. Akinek van felajánlható játéka, a plébánián kihelyezett dobozba lehet tenni. Köszönjük szépen!
 9. Pénteken az esti szentmise után 20 óráig a papokért lesz csendes Szentségimádás, 21-22 óráig pedig plébániánk házaspárjaiért imádkozunk.
 10. Jövő vasárnap Missziós gyűjtés Kedves Testvérek perselyadományát a missziók támogatására fogjuk továbbítani.
 11. Október 27-én kisgyermekes családos kirándulás lesz a Budai hegyekbe 9 órai indulással. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.
 12. Novemberben hétfőn, szerdán és pénteken a reggeli szentmisék elhunyt szeretteinkért Miseszándékok és adományok a kijáratnál található nagyperselybe dobhatók be.
 13. November 3-án reggel 8 órától tartjuk az őszi templomkert takarítást, amelyre minden segítő kezet várunk és jó szívvel fogadunk.
 14. November 16-18 között plébániánk gyermekei számára fiútúrát szervezünk a Börzsönybe. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.
 15. Idén is lesz Katalin-bál november 24-én. A bevételből a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskolát támogatjuk. Jegyárusítás hamarosan kezdődik. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.
 16. A SZÍV-HANG újságunkban a hittanórák rendje, a szentmisék és az irodai szolgálat ideje, valamint a gyónási alkalmak lehetőségei is megtalálhatók.
 17. Elkezdődtek a templom fűtésének a felújítási munkái. A munkálatok ugyan nem érintik a liturgikus rendet, viszont ezen idő alatt, sajnos a gyermekvigyázó helység nem vehető igénybe, és a mosdó sem.
 18. A fenti munkák a kedves Testvérek nagylelkű támogatásának is köszönhetően tudnak elkészülni, amelyek folytatásához további támogatásukra számítunk készpénzben, csekken vagy átutalással.
 19. Papírgyűjtést tartunk plébániánkon. A konténer a templom mellett található. A bevételt a gyermek- és ifjúsági programok támogatására fordítjuk.

Megosztás