Évközi 25. vasárnap – 2018. szeptember 23.

1. A héten Szent Gellért, Szent Kozma és Damján, Páli Szent Vince, Szent Vencel, Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe lesz.
2. Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
3. A gyermekeknek, az ifjúságnak és a felnőtteknek szóló plébániai hittanórák elkezdődtek, az időpontok a hirdetőtáblán és a honlapon megtalálhatók.
4. Papírgyűjtést tartunk plébániánkon október 1-ig. A konténer a templom mellett található. A bevételt a gyermek- és ifjúsági programok támogatására fordítjuk.
5. Péntekenként délután 3 órától 1 órás vezetett Szentségimádást tartunk templomunkban.
6. Pénteken esti mise után 20 óráig vezetett Szentségimádást tartanak a felolvasók.
7. Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja lesz.
8. A Kamilliánusok szeptember 29-én, szombaton lelkinapot tartanak, amelyre a plébánia híveit is szeretettel várják. Az lelkinap délelőtt 10 órakor Szentmisével kezdődik a templomban, majd elmélkedések és tanítások következnek a közösségi házban délután 2 óráig. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.
9. Szeptember 30-án, vasárnap a 9-es mise után 12:15-ig Családi Sport- és kézművesnapra hívjuk a templomkertbe az 1-8. osztályos gyermekeket és szüleiket. Eső esetén zárttéri programok lesznek. Részletek a plakáton olvashatók.
10. Az Erzsébettelepi Plébánia hívei zarándoklatot szerveznek Egerbe szeptember 30-ára, vasárnapra, amire szeretettel várják a jelentkezőket plébániánkról is. Részletek a plakáton olvashatók.
11. Október 8-án, hétfőn este 7 órakor 8 hetes Szentlélek Szeminárium indul templomunkban, melyre mindenkit szeretettel várunk! A szeminárium célja az Jóistennel való kapcsolatunk elmélyítése. Jelentkezni a plébánián vagy Fierer Zsuzsánál lehet.
12. A szentségekhez járulással kapcsolatban biztatjuk a kedves Testvéreket, hogy akinél nem áll fenn akadály, bátran végezzék el a szentgyónásukat, és minden szentmisén járuljanak szentáldozáshoz akár hétköznap is. Akik még nem voltak elsőáldozók (felnőttek és gyermekek egyaránt), szentáldozás végén ők is jöjjenek ki az oltár elé, hogy külön áldásban részesüljenek. Ebben a szülők segítségét is kérjük.
13. Plébániánk lelkipásztorai szeretettel várják azokat a kedves Testvéreket, akik életállapotuk miatt, vagy egyéb oknál fogva nem tudnak szentségekhez járulni, hogy segíthessenek a jó megoldás keresésében.

Megosztás