Évközi 18. vasárnap – 2018. augusztus 5.

 1. A héten Urunk Színeváltozása, Szent II. Szixtusz pápa és társai vértanúk, Szent Domonkos, Keresztről nevezett Szent Terézia Benedikta (Edith Stein), Szent Lőrinc és Szent Klára ünnepe lesz.
 2. Isten éltesse a névnapjukat, a születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3. Szentgyónásra nyári időben is van lehetőség minden hétköznap a reggeli és az esti szentmisék előtt, vagy előre egyeztetett időpontban.
 4. A hirdetőtáblán és a honlapon megtalálható a gyermekeknek, a fiataloknak és a felnőtteknek szóló plébániai hittanórák Ezúton is kérjük a kedves szülőket, hogy az iskolai hitoktatást továbbra is vegyék igénybe gyermekeik számára, és írassák be őket katolikus hittanra. Ily módon is gondoskodjanak a rájuk bízottak lelkük ápolásáról. A gyermekeknek szóló PKH („Plébániai Közösségi Háló”) nem helyettesíti az iskolai hittan órát.Jövő vasárnap lesz a Szent Lőrinc kápolna búcsúja. Az ünnepi szentmise reggel fél 8-kor kezdődik a kápolnában.
 5. Jövő vasárnap alapítványunk rászorulók számára gyűjt támogatást. A borítékok a kisasztalon találhatók a kijáratnál, amit a sekrestyében kérünk leadni. Köszönjük!
 6. Köszönjük az ifi táborok támogatását, és az érte mondott imákat. Hálás köszönetet mondunk a szervezőknek az önzetlen munkájukért, amivel lehetővé tették a táborok a megvalósulását.
 7. Főpásztorunk mindenkit szeretettel hív augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén a Szent István-bazilika előtti téren a délután 5 órától kezdődő ünnepi szentmisére, és a Szent Jobb körmenetre. Aznap templomunkban reggel ½ 8-kor lesz szentmise.
 8. A Szemeretelepi Plébánia hívei szeretettel hívják a kedves Testvéreket is templomuk búcsúünnepére augusztus 20-án. Az ünnepi szentmise aznap de. 10 órakor kezdődik, előző este 7 órakor pedig, az „István a király” rockoperát adják elő a templomkertben.
 9. Michelle nővér ajándékára az erre a célra kihelyezett perselyben gyűjtünk adományt, ahová lelki felajánlásokat is várunk névvel vagy név nélkül egyaránt. Michelle nővér búcsúztatása most szombaton lesz az esti mise után.
 10. Elkezdtük a célgyűjtést templomunk fűtésének a korszerűsítésére, valamint a templomi mosdó bővítésére, és a templomi hittanterem bejáratának az akadálymentesítésére. Köszönettel fogadjuk erre a célra „CÉLGYŰJTÉS” címmel adományaikat a sekrestyében, az irodában, csekken vagy banki átutalással egyaránt.
 11. A Wlassics utcai karitász ház augusztusban zárva tart.

Megosztás