Családi Nap – szeptember 17.

 “Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”

János 13;35

 

Plébániánk templomkertjében 2017. szeptember 17-én, vasárnap, családi napot tartunk a 9 órai szentmise után, amelyre szeretettel várjuk a közösséghez még nem tartozó családosokat, házaspárokat is.  Akik már tartozunk valamilyen plébániai közösséghez, azt tapasztaljuk, hogy hitünket mélyebben megélhetjük, és az együtt töltött idő lelkileg is gazdagít minket. A vasárnapi miséken látunk ismerős arcokat, de számos teendőnk mellett sokszor sietősek a találkozásaink, pedig lehet, hogy ennél többre is vágynánk.

Plébániánkon több önszerveződő csoport működik, ami nyitva áll előttünk, adott cél, életszakasz vagy életkor szerint. Imacsoportjaink egy jól körülhatárolt célért való kiállással építik a közösséget az imádkozást helyezve a középpontba, évközben zarándokutakat és kirándulásokat szervezve. A házas- és családos közösségek egy adott életszakaszhoz tartozó testvéreket gyűjtik egybe, szintén fontos hivatást betöltve és aktív színfoltját adva a plébániának.

Az eseményen jelen lesznek segítő csoportjaink is, és lehetőség lesz megismerkedni missziós küldetésükkel és működésükkel. A jelenlegi csoportok egy része még nyitott, de az újonnan alakuló közösségeknek csoportjaink segítenek a közösséggé formálódás örömeiben, nehézségeiben.

Mindenkit szeretettel várunk szeptember 17-én vasárnap a 9 órás szentmisére és utána a családi napra!

 

H-B. T.

Megosztás