Advent 3. vasárnapja – 2018. december 16.

 1.  A héten Kaníziusz Szent Péter ünnepe lesz.
 2.  Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3. Ezen a hétvégén lesz az Angyalbatyu elnevezésű Karitász gyűjtés, amelynek keretében rászoruló gyerekeket ajándékozhatunk meg játékokkal. A Karitász munkatársak a kijáratnál várják felajánlásaikat.
 4.  Ma a szentmisék előtt és után a Marana Tha kiadó könyveit árusítják a templom előtt.
 5.  Hétfőn lesz a templom karácsonyi díszítése, csütörtökön este 6 órától pedig a templom nagytakarítása.
 6.  Hétfőn 16 órától ovis karácsonyi ünnepség lesz a templomban, szerdán du. ½ 4-től az iskola karácsonyi koncertje, csütörtökönpedig ½ 9-től az iskola karácsonyi szentmiséje.
 7. Pénteken az esti szentmise után 20 óráig a papokért lesz csendes Szentségimádás, 21-22 óráig pedig plébániánk házaspárjaiért imádkozunk.
 8.  Szombaton du. 1 órától lesz a nyugdíjas klubdélután a közösségi házban.
 9. Adventben a Rorate misék hétfőtől szombatig minden nap reggel ½ 7-kor kezdődnek. Előtte az Úrangyala imádságot imádkozzuk, mise után pedig forró teával és zsíros kenyérrel várunk mindenkit a közösségi házban.
 10.  Adventben gyóntatás hétköznap van a Rorate misék után és az esti misék előtt, illetve előre egyeztetett időben. Külön gyóntatási lehetőség lesz még 22-én szombaton a Rorate mise után, illetve délután 4 órától.
 11.  Idén is megrendezésre kerül a hagyományos népi betlehemes, amit plébániánk gyermekei adnak elő. A szereplők házról házra járva jelenítik meg a Megváltó születésének történetét.
 12. December 24-én délután 4 órakor lesz a Pásztorjáték templomunkban. Minden családot szeretettel várunk.
 13.  December 25-én, Karácsony napján a ½ 11-es szentmisén templomunk kórusa énekel.
 14. Megjelent a Szív-Hang újságunk legújabb száma, amelyben az ünnepi miserend is megtalálható. Ezúton jelezzük, hogy az irodai szolgálat december 27-én délután, 28-án pedig délelőtt lesz, eltérően az újságban megjelenttől.
 15.  Ezúton szeretnénk megköszönni a Szív-Hang újság szerkesztőinek és munkatársainak önzetlen és áldozatos munkáját, amellyel lehetővé teszik számunkra, hogy az ünnepekre való felkészülésünket teljesebbé tehessük a lelki olvasmányok, és a plébánia közösségi életének megismertetésével.
 16. A hátul kitett asztalon karácsonyi képeslapokat találunk. Vihetünk belőle olyan ismerőseinknek, szomszédainknak, akik még keresők, és a képeslapon látható Betlehemi kép által el tudjuk vinni számukra a karácsonykor született Kis Jézus szeretetének üzenetét.
 17. A Wlassics utcai karitász-ház decemberben zárva tart.
 18.  2019. február első hétfőjén kezdődik a következő Jegyes kurzus, amelyről részletek a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.
 19.  Plébániai események időpontjai mostantól a honlapunkról is elérhetőek a plébániai online naptárban.
 20. Köszönjük azon Testvéreknek, akik már rendezték az idei egyházi hozzájárulásukat! Kérjük a kedves testvéreket, hogy amennyiben az átutalással vagy csekken történő befizetési módot választják, figyeljenek arra, hogy az egyházi hozzájárulást a Pestszentlőrinci Főplébánia számlájára (11718000-20010063-00000000) utalják. Ha a rászorulók támogatására szeretnének adományt adni, azt pedig plébániánk alapítványának (Krisztus és Mária Segítsége Alapítvány 11718000-20032795-00000000) számlájára legyenek szívesek utalni. Nagyon köszönjük!

Megosztás