Advent 1. vasárnapja – 2018. december 2.

 1. A héten Damaszkuszi Szent János, Szent Miklós püspök, Szent Ambrus püspök és a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.
 2. Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3. Az otthonainkba szánt adventi koszorúk megáldása ma lesz a 9 órai szentmise után.
 4. Ma a 9 órai szentmise után családi katekézis lesz, amelyre minden családot szeretettel várunk.
 5. Ma az esti mise után ifjúsági összejövetel lesz a nővéreknél. Ezúttal nem pizza, hanem szabaduló szoba várja a fiatalokat! Részletek a plakátokon.
 6. Adventben a Rorate misék hétfőtől szombatig minden nap reggel ½ 7-kor kezdődnek. Utána forró teával és zsíros kenyérrel várunk mindenkit a közösségi házban. Az agapéhoz házi finomságokat is lehet hozni.
 7. Csütörtökön 17 órától első csütörtöki Szentségimádás lesz.
 8. A héten első péntek lesz, ne feledkezzünk meg az engesztelésről.
 9. Szombaton Mohos Gábor atya püspökké szentelése lesz Esztergomban. Plébániánkról külön busszal készülünk menni, amelyre lehet jelentkezni 1.000.- forint önrész befizetésével. Indulás reggel ½ 8-kor lesz a templom elől, hazaérkezés délután ½ 4 körül várható.
 10. Szombaton de. 10-től Kamilliánus Családok lelki napja lesz. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.
 11. Szombaton, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén délben a Rózsafűzért imádkozzuk a templomban. 
 12. Szombaton délután 4 órától tartjuk a Szent Miklóst váró ünnepséget a templomban. Szeretettel várjuk a gyermekeket és szüleiket. Előre is köszönetet mondunk Erdősné Varga Júliának, aki elvállalta a szervezést.
 13. Szombaton este 7 órától vetítést tartunk a közösségi házban az elmúlt években plébániánkról szervezett magas hegyi túrákról. Mindenkit szeretettel várunk! 
 14. Idén is megrendezésre kerül a hagyományos népi betlehemes, amit plébániánk gyermekei adnak elő. A szereplők házról házra járva jelenítik meg a Megváltó születésének történetét. A gyermekeknek az első próba jövő vasárnap a 9 órai szentmise után lesz.
 15. Jövő vasárnap alapítványunk rászorulók számára gyűjt támogatást. A borítékok a kisasztalon találhatók a kijáratnál, amit a sekrestyében kérünk leadni. Köszönjük!
 16. Jövő vasárnap családos kirándulásra hívjuk a kisgyermekes családokat. Úti célunk a Merzse-mocsár. A táv 4-5 km. Indulás a 9 órai szentmise után. Találkozó: Rákoskert vasúti megállónál. További részletek a hirdetőtáblán olvashatók.
 17. Hétvégén a Karitász-munkatársak gyűjtést tartanak az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében. Az adományokkal plébániánk rászoruló családjait segíthetjük.
 18. December 14-én, pénteken délpesti ifjúsági rotáte lesz a Soroksári Fatimai Szűzanya templomban.
 19. December 15-én délután ½ 5-től plébániai lelki nap lesz, amelynek keretében szentgyónásra is kínálkozik plusz lehetőség.
 20. Plébániánk csatlakozik a Karitász által kiírt Angyalbatyu akcióhoz, mely a rászoruló gyerekeket segíti. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.
 21. A Wlassics utcai karitász-ház decemberben zárva tart.
 22. február első hétfőjén kezdődik a következő Jegyes kurzus, amelyről részletek a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.
 23. Plébániai események időpontjai mostantól a honlapunkról is elérhető plébániai online naptárban is megtalálhatók.
 24. Hálásan köszönjük a testvéreknek, akik a plébánia szolgálati lakásának a festésében és takarításában segítettek.
 25. Az idei pásztorjáték megszervezését az ifi hittanosok vállalták, akiknek ezúton is köszönetet mondunk.

Megosztás