2018.október 7.

Évközi 27. vasárnap

1.   A héten Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Szent Dénes püspök és Szent XXIII. János pápa ünnepe lesz.

2.   Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.

3.   Októberben minden nap, hétfőtől vasárnapig, csütörtök kivételével este ¼ 6-kor imádkozzuk a Rózsafüzért, csütörtökönként pedig a reggeli Szentmise után.

4.   Hétfőn este 7 órakor Szentlélek Szeminárium indul templomunkban. Hordozzuk a résztvevőket és a szervezőket imáinkban, hogy a Szentlélek működésének gyümölcsét minél inkább befogadják.

5.   A keddi és a csütörtöki ifi hittan keretében két sorozatot indítunk „Szemináriumok Jézussal” címmel október 9-től november 8-ig. Keddenként nyitott foglalkozások lesznek a személyiségfejlődésről 16 éven felüli fiatalok számára, csütörtökönként pedig fotózásról tartunk műhelyfoglalkozásokat 14 éves kor felett.

6.   Október 12-én péntek délután 3 órától szombat késő estig magashegyi túrát tervezünk Ausztriába. Jelentkezni szerda estig Áron atyánál lehet.

7.   Október 11-14. lesz országos mozgalomként meghirdetve a 72 óra kompromisszumok nélkül. Részletek a plakáton olvashatók.

8.   Október 13-án, szombaton templomunkban lesz a Fatimai imaóra 17 órától.  

9.   Szombaton – habár munkanap – nem lesz irodai szolgálat a plébánián.

10.       Jövő vasárnap alapítványunk rászorulók számára gyűjt támogatást. A borítékok a kisasztalon találhatók a kijáratnál, amit a sekrestyében kérünk leadni. Köszönjük!

11.       Október 27-én kisgyermekes családos kirándulás lesz a Budai hegyekbe 9 órai indulással. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.

12.       November 3-án reggel 8 órától tartjuk az őszi templomkert takarítást, amelyre minden segítő kezet várunk és jó szívvel fogadunk.

13.       November 16-18. között plébániánk gyermekei számára fiútúrát szervezünk a Börzsönybe. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.

14.       Újra indul a baba-mama klub. Az első találkozó október 17-én, szerdán lesz 9-11 óra között a közösségi házban. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.

15.       A baba-mama klubba játékokat gyűjtünk. 0-3 éves korosztályú gyerekek részére. Akinek van felajánlható játéka, a plébánián kihelyezett dobozba lehet tenni. Köszönjük szépen!

16.       Idén is lesz Katalin-bál november 24-én. A bevételből a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskolát támogatjuk. Jegyárusítás hamarosan kezdődik. Részletek és elérhetőség a plakáton és a honlapon olvashatók.

17.       A SZÍV-HANG újságunkban a hittanórák rendje, a szentmisék és az irodai szolgálat ideje, valamint a gyónási alkalmak lehetőségei is megtalálhatók.

18.       Azokat a felnőtt Testvéreinket, akiknek eddig nem volt lehetőségük hitünk tanításával és gyakorlásával mélyebben megismerkedni, szeretettel várjuk a Katekumenek csoportjába, ahol lehetőségük van a szentségekre való felkészülésre is. Az összejövetelek szerdánként este 7 órakor kezdődnek a plébánián.

19.       Áron atya arra hívja a gimnazistákat, egyetemistákat és a fiatal felnőtteket, hogy fokozott figyelemmel kísérjék a hirdető táblán és a Facebook bejegyzéseken az ifjúsági hittannal kapcsolatos információkat.

20.       Elkezdődtek a templom fűtésének a felújítási munkái. A munkálatok ugyan nem érintik a liturgikus rendet, viszont ezen idő alatt, sajnos a gyermekvigyázó helység nem vehető igénybe, és a mosdó sem.

21.       A fenti munkák a kedves Testvérek nagylelkű támogatásának is köszönhetően tudnak elkészülni, amelyek folytatásához további támogatásukra számítunk készpénzben, csekken vagy átutalással.  

22.       Papírgyűjtést tartunk plébániánkon. A konténer a templom mellett található. A bevételt a gyermek- és ifjúsági programok támogatására fordítjuk.

Megosztás