2017. december 3.

Advent 1. vasárnapja

1.   A héten Damaszkuszi Szt. János, Szt. Miklós, Szent Ambrus, és a
Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.

2. Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági
évfordulójukat ünneplő Testvéreket.

3. Adventben a Rorate misék hétfőtől szombatig minden nap reggel ½
7-kor kezdődnek. Utána forró teával és zsíros kenyérrel várunk
mindenkit a közösségi házban. Az agapéhoz házi finomságokat is lehet
hozni.

4. December folyamán a Wlassics utcai karitász-ház zárva lesz,
legközelebb januárban lehet felkeresni a megszokott időben.

5. Idén is megrendezésre kerül a hagyományos népi betlehemes, amit plébániánk gyermekei adnak elő. A szereplők házról házra járva jelenítik meg a Megváltó  zületésének történetét. Aki szívesen fogadná a betlehemezőket, a szórólapon és a hirdetőtáblán is található elérhetőségen jelentkezhet. A szereplőknek az első próba ma a 9-es szentmise után lesz.

6. Ma este 19 órától 21:30-ig a közösségi házban az ifjúság számára közösségi programot és utána szentségimádást tartunk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

7. December 5-én, kedden este 6 órára várjuk a középiskolásokat a WestEnd-ben missziós programunkra, hogy az ádventi előkészületet elősegítsük, és egy kis ajándékot adjunk azoknak, akikkel ott találkozunk. Részletek a plakáton és  honlapon itt olvashatók.

8. December 7-én első csütörtöki szentségimádás lesz a templomban délután 5 órától.

9. Csütörtökön 18:00 Édesanyák imaközössége,  a Szent  Mónika kör találkozója lesz.

10. December 8-án, pénteken, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén délben a Rózsafűzért imádkozzuk a templomban.

11. Szintén 8-án, pénteken 16.00-17.00 óráig Szent Miklóst váró műsort tartunk gyerekeknek. A szülőket is szeretettel várjuk.

12. December 9-én, szombaton lesz a Kamilliánusok lelki napja a közösségi házban. Részletek a plakáton és a Kamilianus_lelkinap_2017dec9.

13. Szombaton este 5-től 6 óráig AKATISZTOSZ imádság lesz templomunkban. Ez egy nagyon szép énekes görög katolikus imádság, melyben Mária életét szemléljük.

14. Következő hétvégén a Karitász-munkatársak gyűjtést tartanak az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében. Az adományokkal plébániánk rászoruló családjait segítjük.

15. Jövő vasárnap alapítványi gyűjtést is tartunk a rászorulók számára.

16. December 12-én kedden 18 év felülieknek ifjúsági program lesz este 7 órától a közösségi házban. Részleteket hamarosan hirdetünk.

17. December 17-én, vasárnap fél 3-tól az esti 6-os szentmiséig adventi lelki délutánt tartanak az atyák és a Jézus Szíve nővérek. A
programban szentségimádás és gyónási alkalom is szerepel.

18. Januártól változik néhány kiadvány ára: az Új Ember 200.- Ft, a Keresztény Élet 190.- Ft, az Adoremus 580.- Ft lesz. Az egy lapos falinaptár ára 100.- Ft, a sekrestyében korlátozott számban kapható.

19. Szeretettel várjuk december 24-én vacsorára a plébániára azokat a testvéreket, akik egyedül töltenék a Szentestét. A jelentkezéseket december 15-ig várjuk korlátozott számban. Kérjük azok jelentkezését is, akik a vacsora elkészítésében vagy a személyek szállításában tud segíteni.

20. Köszönjük azon Testvéreknek, akik már rendezték az idei egyházi hozzájárulásukat! Kérjük a kedves testvéreket, hogy amennyiben az átutalással vagy csekken történő befizetési módot választják, figyeljenek arra, hogy az egyházi hozzájárulást a Pestszentlőrinci Főplébánia számlájára (az előző héten pontatlanul jelent meg, a helyes számlaszám: 11718000-20010063) utalják. Ha a rászorulók támogatására szeretnének adományt adni, azt pedig plébániánk alapítványának
(Krisztus és Mária Segítsége Alapítvány 11718000-20032795) számlájára legyenek szívesek utalni. Nagyon köszönjük!

Megosztás